Okulun Tarihçesi

1928 yılında öğretime açılan İlkokul Dinek Nahiyesinde eğitim ve öğretim vermeye başlamıştır.37 yıl hizmet veren bina fiziki durumunun bozulması ve binanın yetersiz olması nedenleriyle 1963 yılında tamir edilmiştir.

1965 yılında inşaatı tamamlanarak okul öğrenime açılmıştır.1968 yılında hayırsever vatandaşların bağışı ile orta okul yapımı başlanılmış okul bu binada 1969 yılında hizmet vermeye başlamıştır.

1990 yılında Dinek İlköğretim Okulu adını almış ve 2006 yılına kadar burada öğrenime devam edilmiştir.

2005 yılında aynı okul bahçesi içerisine Dinekli hayırsever Azmi ve Abidin kardeşler tarafından ek bina yapılmış ve 2006–2007 öğretim yılında bu binada hizmet vermeye başlanılmıştır. Okulumuz halen bu binada eğitim öğretimine devam etmektedir.